keskiviikko 17. marraskuuta 2010

25 päivää

Tervettä päivää Suomen kamaroille. Portugalissa ilmat viilenee ja molemmat ollaan hankittu niin hyvät flunssat, ettei raskittais millään luopua. Molemmilla siis muutaman viikon putki takana rykimistä ja pärskimistä. Kuta kuinkin koko talo kuulostaa keuhkoparantolalta kun joka huoneessa yskitään ja köhistään. Kaikki on kuitekki muuten aika pitkälti entisellään.

Työharjoittelu viimeisessä paikassa (yksityinen päiväkoti) on aloitettu ja muutama päivä on jo takana. Paikka on ihan mukava ja ihmiset on ihania. Saadaan syödä ilmatteeksi ja vielä välipalat kaupan päälle, joten mehän ollaan tyytyväisiä. Lapsia on paljon sillä siellä on 6 ryhmää (alle vuoden ikäiset sekä omat ryhmät 1-5 vuotiaille lapsille). Jokaisessa ryhmässä on ainakin sen 15-20 lasta, joten lähennellään aika pitkälti 100 lasta. Ja kun ne kaikki laitetaan samaan ruokalaan syömään, niin melu on korvia huumaava. On ne lapset silti mahottoman sulosia vaikka joskus meneekin hermo.

Justiinsa laskeskelin montako päivää tässä on jälellä ja tulin siihen tulokseen, että 25 päivän jäläkeen me istuttaan Johannan kanssa kaks viikkoa saunassa ja syödään ruisleipää, että napa paukkuu! :) Välillä käydään koululla pokkaamassa todistukset hyvin suoritetusta koulutyöstä ja jatkettaan saunomista. Ollaankin jo herkuteltu ajatuksella, kuinka ihana se onkaan palata kottiin tämän kaiken raskaan työn ja raatamisen jälkeen.

Ennenku ku kotiin suunntaan niin pitäs vielä ehtiä käymään tuolla Espanjan puolella syömässä churroja, koska kuitekki sinne on sama matka ko Simosta Kemiin, niin tilaisuus on käytettävä hyväksi! Ja sitten voimma kehuskella, että olemma valloittaneet Portugalin lisäksi myös Espanjan. Enempää emme taida reissata, koska se syö rahavarastoja ja meidänhän on tarkotus viipyä Lissabonissa muutama päivä ennenku lento lähtee takasin. Lissaboniin ollaan tehty sellanen alustava suunnitelma, että meidän on pakko nähdä "oikia" Lissaboni (ei pelkästään juna-asemaa), Eläintarha, Sintran palatsi ja ehkä yks ostoskeskus, jos rahaa vielä on jäljellä.

Eipä sen enempää tällä kertaa. Tänään viimeinen tuti portugalin kielen opiskelua ja ens viikolla tentti. Vähän eppäilyttää ko mittäänhän me ei olla opittu!



/Karoliina

1 kommentti:

  1. "Tämän kaiken raskaan työn ja raatamisen jälkeen", kyllä, ihanaa, pian nähdään! Niina

    VastaaPoista